25 Mayıs 2020 Pazartesi

Ccs c dahili eeprom kullanmı

Pic programlama Ccs c dahili eeprom kullanimi. Dahili eeprom read okuma ve write yazma islemi yapiyor.örnek kodlari.


#include<16f628a.h>
#fuses nowdt,noprotect,nobrownout,nolvp,noput
#use delay(clock=4000000)
#include <lcd.c>

int sayac=0;

void main()
{
lcd_init();
sayac=read_eeprom(1); // 1. adresi oku sayac değişkeni ata
while(1)
{
printf(lcd_putc,"\f %d",sayac);
delay_ms(1000);
sayac++;
write_eeprom(1,sayac);
}
}


6 yorum:

  1. *Cevaplamayın* Hocam bayramınız kutlu olsun.Sayenizde 683 le bir şeyler yapmaya az da olsa bir şeyler öğrenmeye başladım yazın daha da ağırlık vereceğim şuan fazla zamanım yok her şey için teşekkür ederim her soruma sabırla cevap verdiğiniz için :)

    YanıtlaSil
  2. Hocam 1000 ve 2000 wattlık 2 kademesi olan fanlı ısıtıcı için kumanda kontrollü devre yapmak istiyorum demiştim siz triyak kullanmalısınız demişsiniz fakat mosfet transistör kullanmam mümkün müdür acaba?

    YanıtlaSil
  3. Mosfet transistörde olur ama tavsiyem normal transistör ve röle ile daha sağlıklı olur. Mosfetler icin datasheet okumalisin.

    YanıtlaSil
  4. Hocam izniniz olursa potansiyometre hakkında bir sorum vardı.50 cm şerit ledi potansiyometre ile kontrol etmek istiyoruz (PIC kullanmadan) 50 cm şerit led üzerinde 10 tane 5 cm'lik ledlerden toplamda 30 tane led oluyor.Ledlerin rengi Günışığı ve hepsi tek parça aralarında ekleme vs. yok.Araya transistör koyarak yapmam gerekiyor fakat internette bulduklarımda hep farklı potansiyometre kullandiklarini gördüm.Bc547 ve 100k pot kullanılmış.Ben nasıl bir devre oluşturmalıyım? Potansiyometre sonda iken komple sönmesine de gerek yok.Simdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef bu konuda yardımcı olamicam. Cok guzel guzel yazmişsın hersey yazinin icinde tek tek ele alarak başlayabilirsin.

      Sil
  5. Peki teşekkürler.

    YanıtlaSil

Her yorum bilgidir. Araştırmaya devam...