1 Ağustos 2020 Cumartesi

Pic Programlama mclr reset ucu

Master Clear Pin Harici Sıfırlama ( MCLR )
MCLR İşlemi
Master Clear Enable ( MCLR )

MCLR : - Master Clear pimi, pimi aşağı çekerek etkinleştirilen isteğe bağlı bir harici sıfırlamadır. MCLR pimi bir standart dijital giriş pimi olarak seçilebilir veya harici reset pimi olarak etkin olması. Bu bir yapılandırma ayarı ile kontrol edilir.
MCLR pim, etkinleştirildiğinde, uzun pim düşük çekilir kadar sıfırlama modunda cihazı düzenleyecek. Normal çalışma sırasında, tipik olarak VD direncinden yüksek çekilmesi gerekir. Kısa bir sinyalle alçaltıldığında cihazı sıfırlama modunda tutmak için MCLR pininden toprağa küçük bir kapasitör bağlanabilir Cihazı sıfırlamak için manuel bir yol sunmak üzere MCLR'den toprağa normalde açık bir anlık anahtar da eklenebilir .
Harici bir MCLR sıfırlaması gerçekleştiğinde, program sayacı, program yürütme veya 0x00 bellek konumunun en üstüne, tüm program belleğinin başlangıcı olarak sıfırlanacaktır. MCLR sıfırlamaları, Güç Açma Sıfırlama (POR) veya Kahverengi Çıkış Sıfırlama (BOR) stili sıfırlama gibi tüm dahili işlevleri yeniden başlatmaz Yazılım sıfırlamasını etkinleştirmek için bir donanım aracı olarak düşünülebilir.
MCLR pimi etkin veya yapılandırma sicilinde biraz ayarı tarafından devre dışı bırakılabilir. MCLR sıfırlama modunda tutuluyor cihazın önlemek için Vdd gücüne çekti gerekmektedir. Bu dahili olarak cihazın içinde etkinleştirilen devre ile veya harici olarak cihaza bağlı devre ile yapılabilir.
Dahili seçenek seçilirse, MCLR pimi belirlenmiş bir dijital giriş pimi olacaktır. Bu modda cihaz harici bir sinyalle sıfırlanamaz, ancak daha basit bir tasarıma izin verir. Dahili olarak MCLR bir Vdd'ye çekildiği için pim bağlantısı kesilebilir .
Harici seçenek seçilirse, MCLR pimi cihazın sıfırlanması üzerinde tam kontrole sahiptir.
Bu dahili veya harici seçenek MCLRE bitini (dahili) temizleyerek veya MCLRE bitini (harici) ayarlayarak seçilir . Aşağıdaki grafik, MCLRE bitini içeren yapılandırma kaydını gösterir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her yorum bilgidir. Araştırmaya devam...